Ik heb waterschade, wat nu

Wanneer u last heeft van wateroverlast of schade aan uw opstallen zult u zich afvragen wat u nu moet doen. Wij adviseren u eerst contact op te nemen met ons op te nemen. Het is van belang dat u dit zo snel mogelijk aan uw verzekeraar meldt.  Wij maken dan een afspraak met u en een van onze loodgieters, gespecialiseerd op het gebied van lekkages en schade afhandeling. De loodgieter kan ter plaatse beoordelen of u contact moet opnemen met uw verzekeraar. Ook zal onze loodgieter wanneer noodzakelijk, voorzieningen treffen om verdere waterschade aan uw opstallen, inboedel of andermans eigendommen te beperken of te voorkomen.

Verzekering

Als tijdens het eerste onderzoek blijkt dat er mogelijk sprake is van een verzekeringskwestie, zal de loodgieter u adviseren om contact op te nemen met uw verzekeraar. De verzekeraar zal in veel gevallen vragen dat u een lekdetectie bedrijf in de arm neemt om een onderzoek naar de oorzaak van de lekkage te laten doen. Ook daarvoor bent u bij Vlas BV aan het goede adres. Wij hebben hiervoor deskundige mensen met geavanceerde apparatuur die u binnen het verzekeringstraject verder kunnen helpen. U moet er ook rekening mee houden dat er ook gevallen zijn waarvoor u geen beroep op uw verzekering kan doen. Het is niet vanzelfsprekend dat iedere waterschade door uw verzekering vergoed wordt.

Soorten verzekeringen

In de regel kunt u bij lekkages te maken krijgen met de volgende verzekeringen:

  • Opstalverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt eventuele schade aan uw huis, en alles wat hieraan “schroef en nagelvast” is verbonden. De opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. U bent verzekerd als uw huis beschadigd raakt door iets waar u zelf niets aan kunt doen, zoals waterschade, brandschade of bijvoorbeeld storm. Maar ook als iemand met zijn auto tegen uw gevel aanrijdt, bent u verzekerd. Let er wel op dat de voorwaarden per verzekering kunnen verschillen, lees hiervoor uw polis.

Inboedelverzekering

Alle spullen in uw woning, tuin of schuur worden ook wel inboedel genoemd. Met inboedel bedoelen we alle verplaatsbare spullen in en om uw huis, die niet vastzitten en u kunt verplaatsen. Zoals meubels, servies, tv’s en ccomputers. Ook uw niet vastgelijmde laminaat of kliklaminaat is onderdeel van uw inboedel. Verzekeraars noemen deze spullen ook wel de roerende zaken.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, ook wel AVP genoemd, verzekert u zich voor schade waarvoor u aansprakelijk bent. In dit verband kunt u denken aan schade bij uw buren die veroorzaakt is door een lekkage in uw eigen woning.